fredag 16 november 2012

Renoveringsdrömmar

Jag brukar i cykler få ångest över den ofärdiga renoveringen (renoveringarna närmare sagt) och allt som står ofärdigt och ogjort här hemma. Vi visste att det kommer att ta en lång tid innan allt är färdigt och jag förväntar heller inte att allt skulle snabbt och mirakulöst fixas. Men nu har det inte hänt något här hemma på nästan 1,5 år, eller nej, 1 år för terrassen blev ju alldeles färdig förra hösten. Så nu har jag igen fått en sån där ångestattack och går bara irriterat runt omkring och öser ur mig irriterade kommentarer och kräver att något måste börja ske.



































Var det någon gång fanns en vägg. Från taket hänger en sladd där lampan sen skall kopplas fast, bara taket blir färdigt kan sladden (=lampans plats) flyttas på rätt plats och vi äntligen få en taklampa.


Köket t.ex. är nästan färdigt, men det har det varit i 3 år redan. Taket borde jämnas ut eftersom vi fällt en vägg där så taket är ojämnt och tvåfärgat, en liten bit av väggen har samma fel och så borde vi göra någon sårts låda som täcker de fula rören som kom fram då vi rev bort de gamla övre skåpen. Våra nuvarande övre skåp är inte ända upp till taket utan det blir ett mellanrum mellan skåpen och taket, så i ett hörn finns det vattenrör på ungefär 1 meters sträcka. Vi tänkte att vi skulle ha bytt rören mot nya kromrör men rören går alldeles i kors och runt varandra så man borde göra nya hål för dem både i väggen och i taket så det skulle bli ett alltför stort jobb. Alla väggar borde målas och så fattas alla lampor. Det är kanske det som stör mig mest nu under den mörka tiden av året, att det inte finns annan belysning i köket än fläktens lampa, som dessutom inte kan karaktäriseras som energisnål. Ja, och så har vi en hyllskiva som borde oljas och sättas upp.

Rören ovanför köksskåpen, som borde gömmas med att bygga någon sorts låda. Det som hänger över rören är en elsladd, som ska fixas på plats sen när vi får lamporna under köksskåpen på plats.


Men när allt hänger ihop. Nu har vi tänkt att vi istället sätter någon sorts paneler eller skivor i taket eftersom det skulle vara så stort jobb att få alla hushållsapparater, som. t.ex. kylskåpet, och möbler någon annanstans till den tid då vi jämnar ut och slipar taket för det skulle damma så mycket. Och då borde vi göra om hela taket i nedre våningen. Och då borde vi säkert flytta på vindfångsväggen och dörren före vi bygger om taket. Om det är lagligt alltså, för jag skulle vilja flytta den längre in så att trapporna skulle vara i vindfången, och då är det ju öppet till övre våningen och vindfången har inte riktigt samma funktion som ett litet slutet rum som den nu är.

Nu har vi lite diskuterat om att ta tag i renoveringen i nedre våningen fast det skulle finnas mycket att göra i övre våningen också. Men om man skulle få något ens klart. Vi börjar lite åt gången som med att ta ner den där skivan som täcker gardinskenorna i taket osv. Och så börjar vi säkert göra taket från vardagsrumsändan så behöver vi inte ännu göra något åt vindfången utan kan undersöka saken lite närmare. Tänk vad härligt det skulle vara att ha nytt tak och ens en taklampa till jul, men det tror jag inte är möjligt. Till jul kommer dessutom min mamma och syster till oss vilket är superroligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!