tisdag 14 februari 2012

Vändagsmuffins/ Pätkis Cupcakes

Det blev nog riktigt mushi mushi ljusröda Vändagsmuffins idag. Vi bjöd oss själva till grannarna och bjöd dem på muffins, så att jag inte behöver äta alla 12 st. (mannen har lite magproblem och har en sådan diet att han inte kan äta något sött). Själva muffinsreseptet har jag ursprungligen hittat från Kinuskikissas blogg.

Pätkis Cupcakes, 12 st.

1 påse Pätkis Mini Bites
150 g rumsvarmt margarin
1,5 dl socker
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2,5 msk kakaopulver
1,5 dl mjölk eller grädde

Glasyr

200 g naturell färskost
75 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
1 msk sitronsaft
Några droppar karamellfärg ifall du vill få färgad glasyr

Spara 12 st. Pätkis-bitar till muffinsarnas hjärtan och hacka resten till kross med en kniv. Vispa det rumsvarma margarinet och sockret poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienser skilt och tillsätt dem i smeten tillsammans med mjölken. Blanda Pätkis-krosset i smeten till slut och klicka lite smet i muffinsformarna (bästa resultatet får man när man sätter muffinsformar av papper i en muffinsform av aluminium). Lyft en Pätkis-bit på och täck med smet. Grädda i 225 grader i 12-15 minuter. Låt svalna och dekorera.

När muffinsen svalnar blanda alla glasyr-ingredienser till en jämn kräm med elvispel. Spritsa på glasyren på muffinsen och dekorera med strössel om du vill.

Glad Vändag på er alla! (hinner ännu, det är ju vändag ännu en knapp timme...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!